menu

  • 7u
  • 8u
  • 9u
  • 11u
  • 12u
  • 15u
  • 17u
  • 18u

Dagindeling

Wij vinden het belangrijk om elk kind individueel te benaderen en tevens een gevoel van veiligheid en herkenning te geven. Het is een uitdaging om beide begrippen te hanteren en hierbij naar een evenwicht te zoeken.

De Bereboom is open van 7u tot 18u15 en de kindjes worden opgevangen in eenzelfde leefgroep met alle leeftijden bij elkaar (0-3jaar). De kindjes die voor 8uur toekomen in het kinderdagverblijf, kunnen hun ontbijt of ochtendflesje meebrengen.

Wij vinden continuïteit in de begeleiding heel belangrijk en daarom kiezen wij voor vaste begeleidsters in de leefgroep. Dit is belangrijk omdat wij heel flexibel zijn in onze opvangdagen en –momenten en dus veel ingeschreven kinderen hebben. De begeleidsters kennen de kindjes en de ouders van de leefgroep en bouwen hierdoor een vertrouwensrelatie op. Alle communicatie verloopt rechtstreeks via hen. Ouders kunnen ook bellen gedurende de dag om informatie te vragen of te geven.

In de voormiddag worden de kindjes verluierd en indien nodig te slapen gelegd.
Er wordt in de voormiddag minstens één geleide activiteit gepland met de kinderen zoals een boekje lezen, kleuren, liedjes zingen, … maar de kinderen hebben ook steeds de mogelijkheid tot vrij spel. We verplichten de kinderen niet om aan een activiteit deel te nemen maar stimuleren hen wel. Het spelmateriaal dat wordt aangeboden is steeds ter ondersteuning van hun ontwikkeling.

Vanaf 10u30 wordt er begonnen met het geven van de groentepap bij de kleinsten. De kindjes krijgen afhankelijk van het tijdstip van het ontbijt een groentepapje of middagmaal. De peutertjes genieten samen om 11u van soep en een middagmaal, zij gaan rond 11u45, na een vast ritueel een dutje doen. De kindjes die niet slapen onder de middag kunnen na het middagmaal genieten van een rustig knuffelmoment en de rust in de leefruimte.

We respecteren het rustmoment en laten de kinderen graag zelf wakker worden zodat ze voldoende energie hebben om speels de middag door te brengen in De Bereboom.

In de namiddag wordt er ook steeds een activiteit georganiseerd waar de kinderen aan kunnen deelnemen zoals dansen, knutselen, parelen,…

Tussen 15u en 17u kunnen de kleinsten fruitpap eten terwijl de grotere kindjes fruit en een melkproduct of boterham krijgen.

Vanaf 17u worden de meeste kindjes afgehaald en we zorgen dat zij fris en uitgerust naar huis gaan. De kindjes die lang blijven krijgen rond 17u30 nog een boterhammetje met melk of water.

Om 18u10 zit de dag in Bereboom er op, deze wordt dan netjes gemaakt om de volgende dag de kinderen opnieuw te stimuleren, te verzorgen en hen een gevoel van welkom te geven!

 

Design Louis